Renzi: “Berlusconi ile ben mi? Benim yerim merkez. Başbakanlıkta Meloni ile birlikteyim”

Sezai55

New member
Üçüncü kutuptan reformlara, berlusconi Avrupalılarda. 360 derece konuşun matthew renzi tarafından röportaj Bruno Vespa ile Kapı kapıya. ile anlaşmadan sonra takvim 2024 Avrupa seçimleri için Üçüncü Kutup ortak listesinde bir ay önceki ayrılığa atıfta bulunarak, “Biz bu çatışmayı açmadık, şimdi kapanmış gibi görünüyor, umalım. Avrupa seçimleri başlayacak. Bir yıl içinde netleşir” Ve şuna dikkat çekiyor: “Tasarımını karşılaştırıyorum. Giorgia Meloni Avrupa sağını, popülerini ve muhafazakarını bir araya getirmek. Liberal-demokratik, reformist fikirlere inanan herkesin bu planı engellemek için bizim listemize ihtiyacı var.” kazanmıştı, ama başka bir tane de yapabilirdi. Ve sorun buydu.”

Bu nedenle Renzi, reformlar ve iki ülke arasındaki çatışma hakkında konuşmaya geri dönme fırsatını yakaladı. kavun ve karşıtlar. “Merkez sağ reformları yaparsa, ben varım” diye garanti ediyor. Aslında, Italia viva’nın başbakanlık veya doğrudan Başbakan seçilmesi fikrini desteklediği bir sır değil. Bu konuda, IV’ün lideri, “ben yanayım” diyor. Ancak, “Korkarım Meloni reformları yapmayacak, çünkü kendisi ile tartışacak. Salvini özerklik üzerine, ama devam ederse, ben”. “muhalefet” içindeyim.

Ama Renzi röportajında Kapı kapıya verdiği röportajda Silvio Berlusconi’yi de unutmuyor. Corriere della Sera San Raffaele’den istifasının ardından şunu itiraf etmişti: “Sık sık doğru şeyler söylüyor, ancak sahanın bize düşen yarısını seçerek bunlardan siyasi sonuçlar çıkarana kadar, Parlamento’da ara sıra yakınlaşmaların ötesine geçemeyiz”. “Halkçı ve maksimalist bir sola karşı egemen ve milliyetçi bir sağ olduğu sürece, Seninle Ve Schlein – IV lideri yorumlar – siyasi alan merkezdir”.

konular