Rıdvan Dilmen: Fatih hocanın temel sorunlarından bir tanesi…

İzmirliEfe

New member
AJANSSPOR – HABER

TRT Spor kanalının yeni yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray’la Hatayspor içinde oynanan haftanın kapanış maçını kıymetlendirdi. Birinci 45 dakika ve 90 dakikayı farklı başka yorumlayan Rıdvan Dilmen’in açıklamaları haberimizde…

BİRİNCİ 45 DAKİKA

“Hatay geçtiğimiz yılın fazlaca uzağında…”

Hatayspor’un evvelki yıla kıyasla önemli bir değişimin içerisinde olduğunu belirten Rıdvan Dilmen: “Maçın ikinci yarısında pasın şiddeti daha fazla olacaktır. Galatasaray ikinci yarıda daha atak oynayabilir. Vakit zaman Hatay’ın temposuna uydular. Ancak Hatay geçtiğimiz yılın epeyce uzağında. Takımları büyük ölçüde değişmiş. 8 oyuncuları farklı. Bu yanlışsız bir şey değil bence. Galatasaray vitesi arttırırsa gol bulmama ihtimali yok” dedi.

“Cicaldau epeyce solda kaldı…”

Hatayspor’un daha etkin olmasını, aksi takdirde puansız dönebileceğini söyleyen ünlü yorumcu: “Hatayspor’un puan yahut puanlar alması için gol atması lazım. Galatasaray’ın daha sahneye çıkmayan oyuncuları var. Birinci yarıda Taylan’ın hazırlık paslarını beğendim. Cicaldau ise epey sol tarafta kaldı” diye konuştu.

“Galatasaray’ın kazanma ihtimalini çok yüksek görüyorum…”

Sarı kırmızılıların ikinci yarıda daha tempolu oynamaları durumunda galibiyete yürüyeceklerini vurgulayan Dilmen: “Galatasaray’ın kazanma ihtimalini yüksek görüyorum. 2-3 sefer Kerem’in 0’a girip gerçekten yanlışsız çıkardığı toplar vardı. Diagne’nin etrafına da orta saha oyuncularının girmesi lazım. Taylan tahminen giremeyebilir lakin öteki 2 orta sahanın Diagne’nin yanına gitmesi lazım. Ben 2. yarıda dürümlü maç olacağını düşünüyorum” yorumunda bulundu.

Cicaldau hakkında

Programın sunucusu Erbatur Ergenekon’un ünlü yorumcuya Galatasaray’ın yeni transferi Cicaldau’yu sorması üzerine Dilmen: “Galatasaray düzeyinde kulüplere transfer olan oyuncuların boş oyuncu olma ihtimali yok. Fakat Cicaldau için yeterli ve epey uygun diyebilmek için fazlaca erken. Yarın bir gün birbirlerini daha uygun tanıyacaklardır. Şu anda en yeterli Kerem’le anlaşıyor. Uygun mi, fazlaca düzgün mi bekleyeceğiz…” karşılığını verdi.

MAÇ SONU AÇIKLAMALARI

“Galatasaraylı taraftar olsam…”

Galatasaray, Hatayspor’u Christian Luyindama’nın attığı baş golüyle 2-1 mağlup etti. Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, golü atan Luyindama’ya ait: “Galatasaraylı taraftar olsam, ya bu Luyindama satılacak diye ödüm kopardı. Luyindama’yı beğenmeyenler olabilir. Sakatlık hayatıştı. daha sonrasında çabucak toparlanamadı. Birkaç kusur yaptı ve antipati topladı. Ben bu oyuncunun ortalamasının 7-8 olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“İnsanın meskeni gibisi yoktur…”

Galatasaray’ın Atatürk Olimpiyat Stadı ve Fatih Terim Stadı’nda oynadığı maçlardan ötürü yabancılık çektiğini argüman eden yorumcu: “İnsanın konutu gibisi yoktur. Işıkları kapat, lavaboya gitmek iste… Bulursun bir daha de. Ancak konutunda değilsen sorarsın. Bugün daima sordular. Ya top süratli mı gidiyor, yavaş mı gidiyor; soyunma odası nerede… Daima sordular…” sözlerini kullandı.

Dilmen ayrıyeten, maçın temposuna dair: “Bu hafta 2 maç epeyce temposuzdu. Rizespor – Karagümrük maçı ile Galatasaray Hatay maçları epey temposuz oldu.” dedi.

“Maç Galatasaray’a daha yakındı…”

Hatayspor Teknik Yöneticisi Ömer Erdoğan’ın son dakikalarda yaptığı oyuncu değişikliğini eleştiren yorumcu: “Deplasmana geldiğiniz vakit, hangi grup olursanız olun, 17 korner olduğu vakit illa ki gol yersiniz. 17 korner attı Galatasaray. Kimler geliyor? Nelsson geliyor, Luyindama geliyor, Diagne geliyor, Mostafa geliyor… Evet kısa bir oyuncu soktu oyuna son dakikalarda lakin ben duran topta asla oyuncu değiştirmem. Galatasaray üzere kadrolar 1 tane atarlar haydi güle güle yaparlar sana. Maç Galatasaray’a daha yakındı” kelamlarını kullandı.

“Her iki kadro için de…”

Galatasaray’ın PSV Eindhoven maçından beri temposundan mutlu olmadığını söyleyen Rıdvan Dilmen, Taylan Antalyalı’ya dair: “Sahanın en güzel oyuncusu Taylan’dı. Her iki grup için de sahanın en uygun oyuncusu oydu. 3-4 yerde faul yaptı fakat hayli hoş yerlerde bastı” diye konuştu.

“Sizin bu oyunculara gereksiniminiz var…”

Fatih Terim’in Feghouli, Falcao; Diagne ve Luyindama’ya karşı tavrını eleştiren Rıdvan Dilmen: “Fatih hocanın bence temel sorunlarından bir tanesi… Farkındadır değildir… Bildiğim kadarıyla Feghouli’yi düşünmüyordu hoca. Diagne’yi düşünmüyordu. Luyindama da soru işaretiydi. Ancak bakın sizin bu oyunculara gereksiniminiz var. Feghouli ve Luyindama… Döneme düzgün başladı bu oyuncular. Büyük deneyime karşın, oyuncularla ilgili bu türlü davranırsanız kimi vakit mecbur da kalabilirsiniz. Bu da bardağın dolu tarafı. O oyuncular azamisi vermeye çalışıyorlar. Bugünkü kurallarda bu! Yarın bir gün daha da form tutacaklardır…” dedi.