Sergen Yalçın: “Üç yıllık kontrat yaparsam, tazminatı çakarım”

İzmirliEfe

New member
AJANSSPOR – AYRINTI HABER

Beşiktaş’ı geçen dönem ikili kupayla keyifli sona ulaştıran teknik yönetici Sergen Yalçın, TRT Spor’da konuk olduğu Yüzde 100 Futbol programında çarpıcı açıklamalar yaptı. Rıdvan Dilmen ve Erbatur Ergenekon’un sorularını yanıtlayan Yalçın’ın 3 yıllık kontrat ve tazminat konusunda yaptığı açıklamada Abdullah Avcı’nın siyah beyazlılardan aldığı tazminatı akla getirdi. Yalçın, yaptığı açıklamada ezber bozdu.

“Kontrat değil muvaffakiyet tutar”

Her fırsatta uzun vadeli kontratların Türkiye’de bir manası olmadığını, her şeyin muvaffakiyete endeksli olduğunu vurgulayan Yalçın, bu görüşlerini dün akşam da yenidenladı. Yeni dönem için Beşiktaş ile yaklaşık 1 ay süren bir müddetcin akabinde mukavele imzalayan Yalçın, niye uzun vadeli kontrata sıcak bakmadığını bir defa daha deklare etti. Yalçın, “Üç yıllık bir mukavele yaparsam tazminat madedesi koyar ve alırım da” dedi.

“Ben kulübü yük altına sokmam”

Uzun vadeli kontratın kendisini bağlayacağını kaydeden Yalçın, “3 sene kontrat yaparsam şayet, tazminatı çakarım sana. Üç sene tazminatını müellifim. Alırım o tazminatı senden çabucak sonrasında. ‘Vermem’ diyemezsin bana. Ben diyorum ki ‘Kulübü bu biçimde bir yükün altına niye koyayım?’ Gerek yok ki buna! Hocam, sen bana 3 sene kontrat teklif edersen, beni bağlarsan, ben de seni bağlarım o denli. Ben gitmiyorum ki bir yere, beklerim. Allah razı olsun, taraftarımız bizi epey seviyor. Lakin ben kulübümü güç duruma sokmak istemiyorum yani. Benim derdim o. Anadolu’da hiç bir takımdan tazminat almadım. Kontratlarımın hepsi 1 yıllık ve tazminat eklemiyorum” dedi.

Abdullah Avcı’ya takviye mi?

Yalçın’ın bu açıklamaları bilhassa toplumsal medyada, Beşiktaş ile 3 yıllık kontratı feshedilince tazminat alan Abdullah Avcı’yı haklı bulduğu halinde yorumlandı. Hatırlanacağı üzere, Fikret Orman devrinde Beşiktaş ile yıllık 12 milyon liradan 3 yıllık kontrat imzalayan Avcı ile Ahmet Işık Çebi idaresi Ocak 2020’de yolları ayırdı. Avcı, bunun üzerine kulüpten 3 yıllık fiyata tekabül eden 36 milyon liranın tamamını talep etti. Avcı, bu ortada Trabzonspor ile Beşiktaş’tan aldığı maaşın yaklaşık yarısına tekabül eden 3 yıllık kontrat imzaladı.

Avcı 20 milyon lira tazminat aldı

Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Tahlil Heyeti (UÇK), Avcı’nın Trabzonspor’dan aldığı maaşla Beşiktaş’tan aldığı içindeki farkın ödenmesine hükmetti. Tahkime Şurası’na yapılan itiraz da sonuç vermeyince Beşiktaş, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, Avcı’ya faiziyle birlikte 20 milyon 12 bin lira tazminat ödendiğini duyurdu. Kulüp, isimli yargıda bu tazminatın geri alınması içinse farklı bir hukuksal süreç başlattı.