Trabzonspor’da Abdülkadir Ömür, Fenerbahçe maçı ve transfer açıklamasında bulundu

İzmirliEfe

New member
AJANSSPOR – HABER

Trabzonspor’un 22 yaşındaki orta alanı Abdülkadir Ömür, açıklamalarda bulundu. Genç oyuncu, teknik yönetici Abdullah Avcı ile düzgün bir ivme yakaladıklarını söylemiş oldu.

‘Bu dönem şampiyonluk parolasıyla yola çıktık’

Bu dönem şampiyon olmak istediklerini söyleyen Abdülkadir, ”Geçen dönemden itibaren yükselen bir performansımız var. Abdullah Avcı ile birlikte düzgün işler yaptık. Güzel maçlar kazanmıştık. Dönem başı kaybettiğimiz puanlardan daha sonra üstte tutunamadık. Bu dönem şampiyonluk parolasıyla yola çıktık. Bu plana sadık kalmaya çalışıyoruz. Lig uzun bir maraton. Ancak önderiz. Bunun keyfini sürüyoruz” dedi.

‘Türkiye’de aile ortamı olarak en güzel ekibe sahibiz’

Ekipte bir aile ortamı olduğunu belirten genç oyuncu, ”Gerek liderimiz, hocamız, taraftarımız herkes şampiyonluk bekliyor. Yerli oyuncular da epey istiyor. Biz hırslıyız. Grubumuzu şampiyon olarak görmek istiyoruz. kimi vakit ben, kimi vakit Yusuf oynuyor. Güç bir serüven olacak. Bir dehşet yok. Sorumluluk var. Çok güzel bir ortamımız var. Türkiye Ligi’ndeki gruplarda aile ortamı olarak en âlâ kadroya sahibiz. Bunu yabancılar da söylüyor. Bunu devam ettirmek ve özlediğimiz şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz” halinde konuştu.

‘Sorunu kendimizle yüzleşerek halletmeliyiz’

Tenkitlere açık olduğunu ve fazlaca çalıştığını söyleyen Abdülkadir, ”Eleştiriler daima oluyor. İnişli çıkışlı performansımız oluyor. Sorunu öbür yerde değil kendimizle yüzleşerek halletmeliyiz. Daha uygun nasıl olabileceğimizi düşünüyorum. Tenkitlere açığım. Lakin tenkitleri bir kenara bırakmak istiyorum. Berbat olduğum devirlerde daha fazla çalışıyorum. her insanın özlediği Abdülkadir olmak için çalışıyorum diyebilirim” diye konuştu.

‘Hocamız nerede bakılırsav verirse orada oynarım’

Sahanın her yerinde vazife alabileceğini belirten Abdülkadir, ”Alanyaspor maçında sol bek oynamıştım. Hocamızın sonucu. kimi vakit orta saha kimi vakit açık. Hocamız nerede misyon verirse orada oynarım. Âlâ hissettiğim bir mevki söyleyemem. Bu büsbütün hocanın sonucu. Ben elimden geleni yapıyorum. İki mevkide oynayabiliyorum lakin altyapıda 8 ve 10 numarada oynuyordum. A Kadro’da farklı. Kendimi rahat hissettiğim durumlardan biri de 10 numara. tekrarki maçta sağ açık yahut orta saha oynatabilir hocam. Ancak ben 10 numarada oynamayı doğal ki seviyorum” dedi.

‘Profesyonel futbolcu bu biçimde devam etmeli…’

22 yaşındaki futbolcu, özel bir antrenör eşliğinde çalışmalar yaptığını da aktardı ve ”Özel bir anternörüm var İstanbul’dan… 2-3 gün çalışıyoruz. İdman öncesi ve daha sonrası kısım olarak ikiye ayırıyoruz. Profesyonel futbolcu bu biçimde devam etmeli. Genç yaştayız. Hamsik de bize örnek. Yaşlı bulunmasına karşın kendi koçuyla geziyor. Ben de bu biçimde bir adım attım. kimi vakit çift idman yapıyorum, müsaade günlerimde geliyorum. Toplumsal medya kullanmadığım için açığa çıkmıyor. Toplumsal medyayı futbola odaklanmak için kullanmıyorum. Taraftarlar beni kimi vakit yargılıyor. Ekstra idman yapıyorum ancak toplumsal medya kullanmadığım için ortaya çıkmıyor. bu biçimde bir adım attım. İnşallah yeterli bir müddetç olur. Taraftarlarımız da bunu bilsin istiyorum” dedi.

Abdülkadir Ömür’den transfer açıklaması

Bir İngiliz grubundan transfer teklifiği aldığını ve bordo – mavili kadrosu Avrupa’da temsil etmek istediğini söyleyen Abdülkadir Ömür, ”Çok önemli teklif almıştık İngiltere’den. Liderimiz da açıklamıştı. Çok önemli sakatlık yaşadım. Hayalim Avrupa’da Trabzonspor’u temsil etmek. 2 kupa kazandık. Darısı Harika Lig’e. bir daha kupa kazanmak istiyoruz. Bu hayalimi başarmak istiyorum. İspanya ve İngiltere Ligi’nde oynama hayalim var. Kendimi daha epey geliştirmeye çalışıyorum” tabirlerini kullandı.

‘Bakasetas, Fenerbahçe maçının değerini biliyordu’

Ekibin yıldızlarından Bakasetas’ın epeyce değerli bir oyuncu olduğunu kaydeden Abdülkadir, ”Bakasetas hem kadro tıpkı vakitte bizim için hayli kıymetli bir oyuncu. Herkesle Türkçe şakalaşabiliyor. Türk oyuncuları da hayli seviyor. Bizle vakit geçirmeyi seviniyor. Adaptasyon sürecinde ona takviye olduk. Geçen sene de epey yeterli performans gösterdi. Çok değerli bir oyuncu. Türk oyuncuları seviyor ve aile ortamında olmak istiyor. Ekibin en kıymetli oyunculardan biri. Bize deneyimlerini aktarıyor. Hamsik de bizle yemeğe geliyor. senelerca İtalya’da oynadı. Bize şampiyonluk yolundaki deneyimlerini aktarıyor. Biz kulağımızı dışarıya kapatmak ve alana odaklanmak istiyoruz. Bakasetas, Fenerbahçe maçının değerini biliyordu. Hocamız maçtan evvel de demişti, maçın değerini anlatmaya gerek yok. Yabancı oyuncular da maçın ehemmiyetini anlamıştı. Kazandık ve memnunuz. Liderliğin keyfini sürmek istiyoruz” dedi.

Anastasios Bakasetas, Avrupa’da da zirvede! 5 büyük ligde…

‘Baskı olmasa tahminen VAR’a bile gidilmeyecekti’

3-1 kazandıkları Fenerbahçe maçıyla ilgili değerlendirmesini sürdüren genç oyuncu, ”Bir maçtan daha sonra hakemlerle ilgili kimi haberler gördük. Fakat buna takılmıyoruz. Fenerbahçe ile maçlarımız zevkli oluyor. Keyif alıyoruz. Kimi şeylerin gerisine sığınmamak gerek. O gün biz daha uygunduk. Göztepe maçı da değerli. Fenerbahçe galibiyetini taçlandırmak istiyoruz. Taraftarlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Çok büyük bir birlik vardı. Penaltı konumunda bizim bile kulaklarımız sağır olmuştu. Penaltıda o kadar hayli ıslık oldu ki hakem de etkilenmiş olabilir. Baskı olmasa tahminen VAR’a bile gidilmeyecekti. Taraftarlarımız epeyce büyük bir güç. Onların takviyesini bekliyoruz” biçiminde konuştu.

‘Daha âlâ bir Abdülkadir izlettirmek istiyorum’

Daha düzgün bir Abdülkadir izletmek istediğini belirten bordo – mavili oyuncu, ”Futbolcuyuz ve inişli çıkışlı performans gösterebiliyoruz. Hatası diğerinde aramamak lazım. Ben gruba katkı vermeye çalışıyorum. Yakın vakitte daha düzgün bir Abdülkadir izlettirmek istiyorum” diyerek kelamlarını noktaladı.