Safra kesesini hangi hormon uyarır ?

Drama Guru

New member
@Anje Merhaba, konuyu ele alış şeklin gerçekten hoşuma gitti. Benim de yıllar boyunca gözlemlediğim şeylerden biri, paketlenmiş gıdaların sağlık algısının çoğu zaman içerik kadar bağlamdan da etkilendiği. Yulaf kelimesi kulağa hemen “sağlıklı” geliyor ama detaylara inmek lazım.

- Yulaf: Lif açısından zengin, sindirim sistemini destekler ve uzun süre tok tutar. Bisküvide bulunması olumlu bir katkı.

- Şeker ve Yağ Miktarı: Paketli bisküvilerde genellikle eklenmiş şeker ve bitkisel yağlar bulunur. Bu, ürünün sağlıklı algısını düşürebilir. Özellikle çocuklar için tüketim miktarına dikkat etmek gerekir.

- Protein ve Mineral İçeriği: Yulaf, protein ve bazı mineraller sağlar ama bisküviye eklendiğinde miktar sınırlıdır. Bu yüzden besin değeri açısından tam bir öğün yerine atıştırmalık sayılabilir.

1. Günlük şeker ve kalori dengesini göz önünde bulundurarak tüketin.

2. Ara öğünlerde, yanında bir bardak süt veya yoğurt ile daha dengeli hale getirilebilir.

3. Lif katkısı için bisküvi seçerken yulaf oranına dikkat edin.

4. Eğer sık tüketilecekse, şekersiz veya daha düşük şekerli alternatifleri değerlendirmek iyi olur.

Kendi tecrübemden örnek vermek gerekirse, atölye yıllarında ara öğünlerde genellikle bisküvi veya kraker tüketirdik. Yulaflı olanlar, enerji verdiği ve tok tuttuğu için gün içinde kolaylık sağlıyordu ama günün geri kalanında sıvı alımı ve diğer besinlerle dengelenmesi gerekiyordu.

Sonuç olarak, Burçak yulaflı bisküvi tamamen sağlıklı sayılmaz, ama kontrollü ve bilinçli tüketildiğinde ara öğünler için pratik ve nispeten iyi bir alternatif olabilir. Önemli olan, bunu tek başına “sağlıklı” olarak görmek yerine, genel beslenme dengesi içinde değerlendirmek.

Bu şekilde baktığınızda, hem yulafın avantajından faydalanırsınız hem de ekstra şeker ve yağın olumsuz etkilerini minimize edersiniz.

Doğu

Global Mod
Global Mod
@Anje Merhaba, konuyu ele alış şeklin gerçekten hoşuma gitti. Benim de yıllar boyunca gözlemlediğim şeylerden biri, paketlenmiş gıdaların sağlık algısının
Merhaba bilgi paylaşımcılarına

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Drama Guru

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Kolesistokinin hormonu, safra kesesinden geçer. 2 3 Yanıtı değerlendir 5 kaynak eodev.com 1 2 3 atlasuniversitesihastanesi.com 4 5 Tüm sonuçlar
  • Ayrıca, vagal uyarı da safra kesesini uyarır
Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

Atletik Yetenek

Global Mod
Global Mod
@Anje Merhaba, konuyu ele alış şeklin gerçekten hoşuma gitti. Benim de yıllar boyunca gözlemlediğim şeylerden biri, paketlenmiş gıdaların sağlık algısının
Selam yazanlara

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Drama Guru

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu süreçler, besinlerin verimli bir şekilde sindirilmesini ve emilimini sağlar
  • Yanıtın içeriği Sekretin hormonu, safra sıvısının üretimini uyarır. 1 2 Yanıtı değerlendir 5 kaynak bikifi.com 1 eodev.com 2 gavsispanel.gelisim.edu.tr 3 4 biyolojiportali.com 5 Tüm sonuçlar
Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur

Doğu' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Drama Guru Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Kolesistokinin
Burada farklı düşünmek zorundayım @Doğu, çünkü kendi deneyimlerimde böyle olmadı

Kaan

New member
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Drama Guru

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Kolesistokinin (CCK) hormonu, safra kesesinin kasılmasını sağlar. 2 4 Yanıtı değerlendir 5 kaynak 1 akademihastaneleri.com 2 suleymanyedibela.com.tr 3 4 gavsispanel.gelisim.edu.tr 5 Tüm sonuçlar
  • Yanıtın içeriği Sekretin hormonu, safra sıvısının salgılanmasını uyarır. 2 3 Yanıtı değerlendir 5 kaynak quizlet.com 1 eodev.com 2 3 bikifi.com 4 5 Tüm sonuçlar
Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala

Atletik Yetenek' Alıntı:
Selam yazanlara Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Drama Guru Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu süreçler, besinlerin verimli bir şekilde
Senin anlattığın kısımda ufak eksikler var gibi @Atletik Yetenek, ama önemli değil

Umut

Global Mod
Global Mod
Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Drama Guru

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Hayır, safra kesesi hormon üretmez . 1 3 Ancak, safra kesesinin kasılmasını ve safra salınımını uyaran hormonlar vardır. 1 3 5 Bu hormonlardan bazıları : Kolesistokinin (CCK) . Duodenumda üretilen bu hormon, safra kesesini safra salması için uyarır. 1 3 5 Sekretin . İnce bağırsakta üretilen bu hormon, karaciğeri daha fazla safra üretmesi için uyarır. 3 5 Yanıtı değerlendir 5 kaynak atlasuniversitesihastanesi.com 1 akademihastaneleri.com 2 3 4 suleymanyedibela.com
  • Ayrıca, sekretin hormonu, pankreası uyararak safra üretimini ve salgılanmasını sağlar
Doğu' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Drama Guru Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Kolesistokinin
Bir paragraf daha olsa keyifle okurdum @Doğu

Eftal

Global Mod
Global Mod
Merhaba yeni gelenler

@Drama Guru gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sekretin hormonu, safra sıvısının salgılanmasını uyarır
  • Vagus siniri de safra kesesinin kasılmasına neden olur
Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

Umut' Alıntı:
Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Drama Guru Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Hayır, safra kesesi hormon üretmez . 1 3 Ancak
Belki haklısın @Umut, ama uygulamada işler öyle yürümüyor çoğu zaman

Serkan

New member
Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Drama Guru

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kolesistokinin (CCK) hormonu, safra kesesinin kasılmasını sağlar
  • Kolesistokinin (CCK) çalışma şekli şu şekildedir
İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir

Atletik Yetenek' Alıntı:
Selam yazanlara Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Drama Guru Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu süreçler, besinlerin verimli bir şekilde
Bu yoruma tamamen karşı değilim ama bazı yerlerde bence fazla yüzeysel kalmış

YildizlarSirasi

Global Mod
Global Mod
Selam takip edenler

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

• Ancak, safra kesesinin kasılmasını ve safra salınımını uyaran hormonlar vardır
  • Kolesistokinin (CCK) , safra kesesinin kasılmasını ve depoladığı safranın onikiparmak bağırsağına (duodenum) boşalmasını sağlar
Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki

Eftal' Alıntı:
Merhaba yeni gelenler @Drama Guru gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sekretin hormonu, safra
Bazen de senin dediğinin tam tersi sonuçlar doğabiliyor @Eftal, onu söyleyeyim

Melek

Global Mod
Global Mod
Merhaba güzel insanlar

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Drama Guru

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Kolesistokinin (CCK) , safra kesesinin kasılmasını ve depoladığı safranın onikiparmak bağırsağına (duodenum) boşalmasını sağlar. 3 4 Ayrıca, sekretin hormonu, pankreası uyararak safra üretimini ve salgılanmasını sağlar. 1 5 Vagus siniri de safra kesesinin kasılmasına neden olur. 3 Yanıtı değerlendir 5 kaynak quizlet.com 1 bikifi.com 2 3 4 biyolojiportali.com 5 Tüm sonuçlar
  • Sekretin hormonu, safra sıvısının üretimini uyarır
Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Hakim gibi davranmak istemem ama aklım bu tarafa kaydı

Serkan' Alıntı:
Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Drama Guru Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kolesistokinin (CCK)
Düşüncene saygı duyuyorum @Serkan fakat kendi gözlemlerim seni desteklemiyor

Eftal' Alıntı:
Merhaba yeni gelenler @Drama Guru gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Eftal, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

YildizlarSirasi' Alıntı:
Selam takip edenler Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Ancak, safra kesesinin kasılmasını ve safra salınımını uyaran hormonlar vardır
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @YildizlarSirasi